Welkom bij het enige open zakelijke glasvezelnetwerk
van Alphen aan den Rijn

Maak een afspraak

Nieuws en blogs

Interview
4 vragen over Alphen on Fiber beantwoord

Al meer dan 100 ondernemers zijn aangesloten op het netwerk van Alphen on Fiber en er volgen er nog meer. We merken dat er soms nog wat vragen zijn. De meest gestelde vragen beantwoordt Dex van Hofwegen, een van de adviseurs van Alphen on Fiber.

Interview
Wouter Steendam stoomt bedrijven klaar voor de digitale toekomst

Bij Alphen on Fiber zijn we druk bezig om ons verhaal te vertellen. Om uit te leggen wat ons zakelijke netwerk inhoudt en wat ondernemers daar precies aan hebben. Sinds deze zomer helpt Wouter Steendam daarbij. Naast zijn studie 'Ondernemen' aan de Hogeschool Rotterdam, is hij nu onderdeel van de salesafdeling van Alphen on Fiber.

Interview
Alphen on Fiber en Glasnet Alphen bundelen krachten

Alphen on Fiber en Glasnet Alphen (FiberRevolution!) gaan samenwerken om glasvezel voor zakelijk Alphen aan den Rijn mogelijk te maken. Tot voor kort richtten beide organisaties zich op het gehele gebied. Nu zijn zij overeengekomen dat Alphen on Fiber zich richt op de bedrijven binnen de plaats Alphen aan den Rijn.

Interview
"Nu duurt het uploaden van een video een half uur!"

Op Molenwetering is de aanleg van het Alphen on Fiber-netwerk al goed zichtbaar. Groene graafmachines zijn hard aan het werk en grote, paarse rollen glasvezel worden onder de grond aangelegd. Ook de eerste contracten zijn afgesloten. Andere ondernemers zijn nog in gesprek met onze adviseurs, onder wie Chelsey Hendriks van online marketingbureau SEO & SEA.

Interview
"Flexibel werken door Alphen on Fiber"

Een bestand bewerken die op de bedrijfsserver staat, terwijl je thuis aan het werk bent. Of een document uit je mail openen terwijl je onderweg bent. Wie flexibel wil werken, heeft zijn bestanden in de cloud en belt via VoIP. Helaas zijn eenvoudige DSL-verbindingen niet snel genoeg voor die mogelijkheden en is een snelle internetverbinding onmisbaar.

Interview
Alphen on Fiber nu écht van start!

Gisteravond was de officiële lancering van Alphen on Fiber in het atrium van Da Vinci bij Grand Café Eight. Een flitsende VOA-bijeenkomst met veel enthousiaste ondernemers, prachtige hostesses in Alphen on Fiber-kledij en wethouder Tseard Hoekstra die Alphen on Fiber symbolisch van start liet gaan. We blikken terug.

Interview
Lancering Alphen on Fiber

De officiële lancering van Alphen on Fiber vindt plaats tijdens een flitsende VOA-borrel. Op donderdag 6 april van 17.30 tot 19.00 uur proosten we in het atrium van Da Vinci bij Grand Café Eight aan de Euromarkt 2 in Alphen aan den Rijn. Tijdens de borrel vertellen de initiatiefnemers alles over Alphen on Fiber en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Interview
Alphen on Fiber start in april

Nog even, en ook Alphen aan den Rijn mag zich rijk rekenen met een ondergrondse infrastructuur van topsnelheid. In april 2017 start Alphen on Fiber namelijk met de aanleg van een open glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen van onze gemeente.

Interview
Betaalbaar glasvezel op Alphense bedrijventerreinen

Alphen on Fiber start in april 2017 met de aanleg van een open glasvezelnetwerk, speciaal voor ondernemingen die gevestigd zijn op de Alphense bedrijventerreinen. Het is de eerste mogelijkheid voor bedrijven om van een open glasvezelverbinding gebruik te maken, waardoor zij vrij zijn in hun keuze uit providers en beschikbare diensten, zoals internet, cloudcomputing en security. Het bedrijventerrein Molenwetering krijgt als eerste een glasvezelverbinding van .