Welkom bij het enige open zakelijke glasvezelnetwerk
van Alphen aan den Rijn

Maak een afspraak

Nieuws
Alphen on Fiber en Glasnet Alphen bundelen krachten

Alphen on Fiber en Glasnet Alphen (FiberRevolution!) gaan samenwerken om glasvezel voor zakelijk Alphen aan den Rijn mogelijk te maken. Tot voor kort richtten beide organisaties zich op het gehele gebied. Nu zijn zij overeengekomen dat Alphen on Fiber zich richt op de bedrijven binnen de plaats Alphen aan den Rijn. FiberRevolution focust in het vervolg op de bedrijventerreinen en buitengebieden van Boskoop, Benthuizen en Hazerswoude-Dorp.

"Zo zijn we nog beter in staat om alle ondernemers in onze gemeente op korte termijn te voorzien van een kwalitatief hoogwaardige glasvezelverbinding", vertelt Gert-Jan Woudsma van Alphen on Fiber. "Wie al een contract heeft getekend bij één van de partijen en onder het dekkingsgebied van de ander valt, wordt overgeheveld naar de andere partij. De klant merkt daar niets van, want prijs en kwaliteit van de verbinding is hetzelfde", aldus Jochem Regtuit van FiberRevolution!

Alphen on Fiber is in april 2017 gestart met de aanleg van het netwerk op bedrijventerrein Molenwetering in Alphen aan den Rijn. FiberRevolution!, gestart in 2014, heeft inmiddels vele bedrijventerreinen in Nederland voorzien van betaalbaar en open glasvezel en legt momenteel het netwerk in Boskoop aan.

Open glasvezelverbinding
FiberRevolution! en Alphen on Fiber bieden allebei een volledig open netwerk. Daardoor hebben aangesloten ondernemers maximale keuzevrijheid in het aanbod van diensten over glasvezel, zoals Internetbellen, back-updiensten, clouddiensten enzovoorts. Voorheen was het soms niet mogelijk om te kiezen voor een glasvezelverbinding, zoals in Boskoop. En daar waar dat wel mogelijk was, werd men voor de dienstverlening over die glasvezelverbinding gedwongen om de diensten te gebruiken van één provider. De prijzen voor de verbinding en voor de aanvullende diensten waren daardoor relatief hoog en snel internet bleek voor veel ondernemers niet haalbaar. Dat gaat nu veranderen! Ondernemers reageren enthousiast en veel van hen zijn inmiddels overgestapt op glasvezel.

 

Terug